Achter de schermen

Er zijn inmiddels weer een paar weken voorbij en ondanks dat ik geen blog geschreven heb, ben ik er wel druk mee bezig geweest. Ik heb namelijk een ‘WordPress voor dummies’ cursus gevolgd. Want ik had op een gegeven moment zoveel vragen over het technische gedeelte (het in elkaar zetten van de blog/website), dat ik dacht dat het een goed idee was om een cursus te gaan volgen. Dus ik ging in mijn eigen netwerk rondvragen of iemand misschien iemand kon aanbevelen. Want dat vind ik toch wel zo prettig. En ja hoor! Heel toevallig zou een goede vriendin in de week dat ik het haar vroeg met een WordPress cursus voor beginners starten. Ze stuurde mij een link en ik zag dat er net een speciale aanbieding was. Dat kon geen toeval zijn. Dus ik heb meteen contact opgenomen met Edith Vermeulen en er ging een wereld voor mij open. Ik kan het iedereen aanraden. Edith is een prettig persoon om mee samen te werken. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze is heel sympathiek en zeer kundig. En ik had ook nog het voordeel (door de Corona maatregelen) dat ik privé les kreeg. Dit voelde echt wel als een cadeautje voor mezelf.

Tekening door Edith Vermeulen

Verdwaald

Nu moet je weten dat ik nogal de neiging heb om alles heel grondig te doen. Zo ook met deze cursus, want ik wilde op alle mogelijke scenario’s die ik me kon bedenken voorbereid zijn. Dus mijn vragen gingen veel verder dan de stof van een beginnerscursus. En mijn blog werd opeens een website. Er kwamen allerlei onderwerpen bij, met submenu’s en weet ik veel wat er nog allemaal bij is gekomen. Hoe dan ook: op een gegeven moment was ik verdwaald. Ik zou pas volgend jaar live kunnen gaan als ik alles eerst uit zou moeten werken zoals ik het had bedacht. Dat was niet helemaal de bedoeling. Dus ik moest mijn website terugbrengen naar de basis. En daar zat nog meer dan genoeg werk in. Uiteindelijk ging het mij wel storen dat ik niks meer geschreven had. Ook nu merk ik dat het me meer moeite kost. Het gaat normaal gesproken ook niet vanzelf, maar nu voelt het alsof ik er extra mijn best voor moet doen. De ‘flow’ zit er niet echt in. Maarja, het hoort er vast gewoon bij. De ene keer zal het schrijven me meer moeite kosten dan de andere keer. Dat is dan maar zo. Ik ben ook nog aan het leren. Alles wat ik hier doe is ook nieuw voor mij.

Afbeelding van LoggaWiggler via Pixabay

Dus we gaan live!

Ja echt! Ook al ben ik nog niet helemaal tevreden over hoe het er nu uitziet. Er zijn nog steeds allerlei dingen die ik wil aanpassen. Zoals bijvoorbeeld die uitvergrote hoofdletter steeds bij het begin van een nieuw bericht. Het stoort me ontzettend, want ik heb die ‘slimme functie’ notabene uitgezet! Ik heb echt geen idee waarom hij er dan nog steeds is. Maar dit is een ‘work in progress’ en daar mag aan geschaafd blijven worden. Als ik het zo bekijk vind ik het proces waar ik nu in zit net zo belangrijk als het eindresultaat.

Er gaat dus nog een hoop veranderen de komende tijd. De dingen die ik geleerd heb ga ik uiteindelijk ook toepassen. Waardoor er meer content op de website komt. De eerste uitbreiding zal het weekmenu zijn. Met recepten (of links naar recepten). Voorlopig zal ik geen eigen foto’s van het eten bij het weekmenu of de recepten plaatsen. Geloof me, foto’s maken van eten is echt een vak apart. De foto’s die ik heb gemaakt waren geen succes. Ja natuurlijk, soms zit er eentje tussen die wel gelukt is, maar dat is dan echt een gevalletje ‘geluk’. Ik vind het wel jammer, want ik ben zelf heel visueel ingesteld. Maar als je de menukaart van een restaurant bekijkt, heb je toch ook geen mooie foto’s nodig om je keuze te maken? Vaak helpt het wel als je een goede beschrijving van het eten krijgt, dus ik ga daar mijn best voor doen. Wie weet is dat wel voldoende en heb ik die foto’s uiteindelijk helemaal niet nodig.

Een voorproefje op het weekmenu

6 Comments

   • Shirley

    Lieve zus,

    Wist niet wat ik ervan moest verwachten. Heb je gelezen. Ben trots op wat ik lees. Het plezier wat je hieraan beleeft, de uitdaging die je met jezelf aangaat op deze manier.
    (Een tip: ik mis wel de humor, hiermee zou je teksten wat luchtiger kunnen maken.)

    Ik volg je en begrijp je. Jouw zelfreflexie geeft meer begrip voor jouw situatie.
    Ik vind het superstoer van je!

    Veel succes!

    Liefs,
    Shirley

    • Elvira

     Lieve Zus,

     Bedankt voor je reactie. Ik vind het echt enorm fijn om dit te lezen. Heel lief. En die humor, dat is iets waar ik zeker aan ga werken. Dat is ook iets wat ik nog moet leren.

     Liefs, Elvira

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.