Anoniem of openbaar

Hoe zit dat eigenlijk? Heb je nog enige vorm van privacy wanneer je een blog gaat schrijven? Is het eigenlijk wel mogelijk om een persoonlijk blog te schrijven en daarbij anoniem te blijven? Het zijn allemaal vragen die bij mij opkwamen toen ik besloot om een blog te beginnen. En eerlijk gezegd ben ik er nog niet helemaal uit.

Burst

Anoniem

Stel ik wil anoniem blijven. Hoe kan ik dan een persoonlijke blog schrijven zonder teveel informatie vrij te geven van mijn privĂ© leven? Dan zou ik dus ook geen foto’s van mezelf kunnen plaatsen.
In de praktijk betekent het dat ik ontzettend op moet letten bij wat ik schrijf of bij wat voor foto’s ik plaats. Bepaalde onderwerpen die voor mij heel belangrijk zijn kan ik dan gewoonweg niet bespreken. Zoals de dansgroep waarbij ik zit. Deze speelt toch een prominente rol in mijn leven en het is ook iets waar ik best wel trots op ben. Dat mag dus eigenlijk helemaal niet ontbreken in mijn persoonlijke blog.

Daarnaast wil ik met mijn blog, naast alle leuke ervaringen ook de minder leuke ervaringen met jullie delen. Zoals het leven met psychische klachten, iets wat blijkbaar nog teveel in de taboesfeer zit. Ik wil dit graag bespreekbaar maken, laten zien dat het er soms gewoon bij hoort. Dat je ook een leuk leven kunt hebben met deze klachten, maar dat je daar wel hard voor moet werken. En dan voelt het niet goed om mezelf niet te laten zien. Eigenlijk is het gewoon niet te doen, deze blog anoniem te schrijven. Het beperkt me in mijn vrijheid om te schrijven over dingen die ik belangrijk vind of die bij mij horen. Maar ook bij de dingen die ik wil laten zien.

Pixabay

Openbaar

Dus dan maar openbaar? Nee, dat hoeft nou ook alweer niet. Er zijn grenzen die ik wel degelijk kan en wil bewaken, eigenlijk hele voor de hand liggende informatie. Maar dat zijn eerder praktische dingen waar ik best wel zonder kan bij het schrijven van deze blog. Het voegt niks toe om jullie deze info te onthouden. Dus dat maakt het wel een stuk eenvoudiger. Verder zal ik me erbij moeten neerleggen, dat als iemand meer van mij wil weten dat altijd kan. Maar dat kon ook al voordat ik met deze blog begon en daar heb ik eigenlijk nooit ‘last’ van ondervonden.

Hoe dan ook, ik zal het gaandeweg ervaren wat het schrijven van een blog voor invloed zal hebben op mijn leven. Soms kan je je gewoon niet helemaal voorbereiden op wat gaat komen. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Ik kies er nu voor om me vooral op de leuke dingen te focussen. Als er slechte of vervelende dingen uitkomen weet ik daar vast ook mee om te gaan. Dan heb ik weer wat geleerd. Dat kan ik dan vervolgens gebruiken in mijn blog en hopelijk kunnen jullie er wat van opsteken. Is het toch ergens goed voor geweest.

Photo by Scott Webb from Pexels


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.