Couscousstoof met kipdij, courgette, abrikozen en amandelen

4 Personen

Normaal gesproken gebruik ik de fijne couscous maar die had ik nu niet in huis. En ik was heel erg benieuwd hoe het uit zou pakken met de parelcouscous. Het heeft een hele andere bite en mijn partner (die niet zo’n fan is van couscous) heeft heerlijk zitten smullen.

Als je veel vocht over houdt, kan je het binden met maizena. Dat was bij mij uiteindelijk niet nodig. Maar hou het in de buurt, misschien heb je het wel nodig.

Ingredi├źnten:

  • +/_ 400 gram kipdijfilet: snij in medium blokjes
  • 300 gram couscous (welke maakt niet zoveel uit)
  • 8 gewelde abrikozen (staat zo op de verpakking): snij in kleine blokjes
  • Een handje ongebrande bruine amandelen: grof hakken
  • 1 courgette: in medium blokjes
  • 1 grote ui: snipperen
  • 2 dessertlepels Baharat (Jonnie Boer) kruiden
  • 2 teentjes knoflook: grof hakken
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • Eventueel maizena
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Fruit de ui in de olijfolie.

Doe de kipdijfilet erbij wanneer ze mooi glazig zijn. Voeg de Baharat kruiden toe en braad de kip op iets hoger vuur totdat deze rondom mooi is dichtgeschroeid.

Doe dan de courgette erbij en roer alles 2 minuten goed om. Voeg het bouillonblokje, de abrikozen en amandelen toe en roer nog eens 2 minuten goed om. Zet het vuur lager en doe de deksel erop en laat het ca 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer deze gaar is doe je de couscous (met het weinige kookvocht wat nog over is) bij de kip. Doe het deksel erop zet het vuur uit en laat dit nog even (2-4 minuten) staan. Proef en doe er zout en peper naar smaak bij. Succes!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.