Een nieuwe uitdaging

Je zou denken dat het na de eerste stap een stuk makkelijker zou gaan om het tweede stuk te schrijven. Nou ja, dat wil zeggen dat ík er in ieder geval zo over dacht. Zo voelde het in ieder geval wel. In mijn hoofd was ik al druk bezig met de volgende stukken.

Want tsja, eerlijk gezegd loopt dat wel een beetje door elkaar in mijn hoofd. Het is niet zo dat mijn gedachten zich houden aan de juiste volgorde van onderwerpen die ik hier met jullie wil delen. Of dat die gedachtes netjes binnen bepaalde onderwerpen blijven. Kan je me nog volgen? Het geeft niet hoor, dat lukt mij ook niet altijd. Soms gaat het gewoon te snel. Net alsof er teveel druk staat op de kraan van gedachten, die je met geen mogelijkheid dicht gedraaid krijgt.

Canva

Maar dan ben ik aan het schrijven en ik heb er wel een bepaald idee van hoe ik wil dat het er dan uit gaat zien. Komt het volgende obstakel ofwel de enorme afleiding voorbij zeilen. Het zou heel simpel moeten zijn. Intuïtief zelfs. Om gebruik te maken van het programma dat ik voor deze blog gebruik. Maar op de een of andere manier lukt het me gewoon niet.

Het gaat vaak om hele simpele dingen. Dat ik een kort streepje wil onder een tekst. Geen streep die pagina breed is, maar een kort streepje, van zeg maar 3cm lang. In het voorbeeld ziet het eruit als een streepje van 3 cm lang en in de definitieve versie blijkt het toch een paginabrede streep te zijn. Afijn ik zal je de rest van mijn frustraties besparen.

Het is enorm afleidend die toeters en bellen die er nog bij komen, om ervoor te zorgen dat het de look en feel heeft zoals ik dat wil. Maar laat ik er wat positiviteit tegen aan gooien. Normaal gesproken als ik ergens mee begin, wil ik het tot op de bodem uitgezocht hebben. Nou, dat heb ik in dit geval maar opgegeven. En dat is een goed ding voor mij. Want ik geef mezelf nu de opdracht om al doende te leren hoe het werkt. Een nieuwe uitdaging dus! En dat bevalt me best.

Pixabay

Voordeel is, dat ik gewoon ben begonnen. Dat er iets gebeurt terwijl ik nog moet leren hoe het werkt. Het geeft me meer vrijheid. Dat klinkt misschien gek, maar als je er over nadenkt klinkt het heel logisch. Doordat ik het niet eerst grondig onderzocht en voorbereid heb, kan ik het ook niet verkeerd doen. Want ik leer nu spelenderwijs met de wetenschap dat het soms mis kan gaan. En dat geeft niet, want dat hoort bij het proces.

Canva

Nadeel is, dat ik vanuit deze optiek heb besloten om mijn blog gewoon te lanceren, ook al is hij nog niet helemaal zoals ik het zou willen hebben. Ik hou mezelf dan maar voor dat het uiteindelijk om de inhoud gaat. Natuurlijk zijn de look en feel ook belangrijk. Maar ik ben zo lekker op dreef en wil zo graag ‘Live’ dat ik mijn eigen regels overtreed.

Ik weet het, dat zal voor sommige mensen (die mij kennen) best wel even wennen zijn. Maar zoals ik al eerder aangaf, deze blog is voor mij ook om te leren mijn gewoontes te doorbreken. Vooral die gewoontes die mij eerder in de weg zitten dan dat ze me helpen of mijn leven makkelijker maken. En wie weet, misschien herken je jezelf wel hier in en helpt het jou ook. Dat zou helemaal mooi zijn.

Canva

Wow! Wat heerlijk is dat! Nee, serieus! Voor iemand die alles eerst zeer grondig bestudeert voordat ze ergens mee begint, is dit echt een grote doorbraak. Misschien dat ik dan minder Little miss Perfect ben en meer ‘let’s go with the flow’. Als ik er uiteindelijk een gelukkiger mens van wordt, is dat mooi meegenomen. Zeker als dat betekent dat jij jezelf hierin herkent en daar ook je voordeel mee kunt doen.

Dus (iets in mij vind het toch nodig om dit nog hier aan toe te voegen). Deze site, mijn blog is ‘in ontwikkeling’. Een proces waar jullie getuigen van mogen zijn. En ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik. Let’s go with the ‘flaws’.

2 Comments

 • Japie Krekel

  Lieve Blogilicious,

  Wat een stoere stap vooruit! Herkenbaar die strijd tegen hoe dingen volgens jezelf moeten maar niet zo lukken. Ik vecht er de laatste tijd ook mee en heb er flink last van.

  Ik blijf je verhalen de komende tijd daarom zeker volgen.

  Veel blogplezier, wijsheid en inspiratie gewenst!

  Warme groet,

  Japie Krekel

  • Elvira

   Lieve Japie Krekel,

   Bedankt voor je openhartige reactie. Ik hoop dat mijn blog je op de een of andere manier kan helpen. Mocht je graag meer aandacht willen hebben voor een bepaald onderwerp, laat het mij dan vooral weten. Je bent vast niet de enige die hier nu mee te maken heeft. Ik wens je veel sterkte, wijsheid en geduld voor de komende tijd. En vergeet vooral niet lief te zijn voor jezelf.

   Warme groet, Elvira

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.