Fritatta met spinazie en kastanjechampignon

4 Personen

Altijd makkelijk om te maken. Eieren en kaas heb je meestal wel in huis. Varieer met de ingrediënten: met de soort kaas zoals bijvoorbeeld gorgonzola om het wat pittiger te maken. Of doe er blokjes vlees bij of vegetarische vleesvervangers.

Ingrediënten:

  • 400 gram hüttenkäse
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • ca 450 gram zoete aardappel
  • 3 lente ui
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 scheutjes olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in.

Schil de zoete aardappelen en snij ze in halve schijfjes. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de zoete aardappelschijfjes in ca 7 minuten gaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Snij de ui in schijfjes en halveer deze. Snij de teentjes knoflook grof. Snij de lente-uitjes grof. Snij de kastanjechampignons in schijfjes.

Verhit de olie in de pan en roerbak de spinazie tot dat deze geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en laat het goed uitlekken.

Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de kastanjechampignons hier aan toe en roerbak deze 2-4 minuten. Zet het vuur uit. Doe de spinazie en de zoete aardappelschijfjes erbij en schep het voorzichtig om. Schep het in de ovenschaal.

Klop de eieren los in een grote kom. Doe hierbij de Provençaalse kruiden, de knoflook, lente-ui en hüttenkäse. Meng dit goed door. Giet het eiermengsel over het groentemengsel in de ovenschaal. Zet het in de voorverwarmde oven en stel de tijd in op 20 minuten.

Mocht het na die 20 minuten nog erg nat zijn dan kan je het 3 minuten op vol vermogen in de magnetron zetten. (Dan verdampt het overtollig vocht.) Of je laat hem nog wat langer in de oven staan: 5-10 minuten. Dat zal je zelf uit moeten proberen aangezien iedere oven anders is. Laat de fritatta nog 10 minuten staan voordat je gaat eten. Dan stolt hij nog wat en komt hij goed op temperatuur.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.