Gewoon doen!?

Het is grappig, het eerste wat ik me bedenk als ik de titel lees, is dat je het op twee manieren op kunt vatten. Ten eerste dat je gewoon moet doen en ten tweede dat je het gewoon moet doen.

If you wait till everything in your live is perfect before you begin something challenging and new you'll be waiting forever. The best time to start is now.
Canva

In het eerste geval, nu in deze tijd waarin het Corona virus overheerst, is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Ik maak bijvoorbeeld elke week een menu voor de hele week met een bijbehorend boodschappenlijst. Dat vul ik aan met de standaard producten die we nodig hebben, dus ik kom al gauw aan twee volle boodschappenkratten. Ik bestel het tegenwoordig online en laat het bezorgen, maar soms is dat gewoon niet mogelijk.

Gelukkig hebben we een lieve schoonheidsspecialiste die dat dan voor ons wil doen, maar ik voel me er toch enorm bezwaard bij. Ik keek er elke week zelf enorm tegen op en nu moet iemand anders dat voor ons doen. Want we moeten vanwege allerlei medische klachten extra voorzichtig zijn. Zo zie je maar dat hulp in deze tijd zomaar uit een onverwachte hoek kan komen. En dat de schoonheidsspecialiste waar je elke keer heen ging een goede vriendin blijkt te zijn.

Het zou inderdaad gewoon moeten zijn, dat we elkaar helpen. Maar zeg nou eerlijk, we zijn zo op onszelf gericht of op onze telefoon, dat de aandacht voor elkaar, er voor elkaar zijn, helemaal niet meer zo vanzelfsprekend is. Daarom vind ik het ook zo mooi om te zien dat er nu in deze rare tijd veel mooie initiatieven worden genomen, waardoor de aandacht voor elkaar lijkt op te bloeien.

Start where you are. Use what you have. Do what you can.
Canva

Het tweede geval, dat je ‘het gewoon moet doen’, slaat nu helemaal op mij en de adviezen die ik vaak heb gekregen rondom het maken van deze blog. Want ik kreeg het idee een half jaar geleden en waarom heeft het dan eigenlijk zo lang geduurd? Nou eh, als ik een idee krijg wordt ik overspoeld met allerlei mogelijkheden en obstakels, waardoor ik vastloop. Net als een oude computer die teveel data krijgt, die loopt ook vast.

Maar hoe dan ook, ik ben er uiteindelijk mee begonnen en daar ben ik heel blij mee. Ik weet dat ik weer erg ambitieus ben, maar zo werkt dat blijkbaar voor mij. Toen ik, lang geleden, een burn out had en het advies kreeg om ook eens iets voor mezelf te gaan doen, iets leuks waar ik blij van werd, ging het eigenlijk precies zo. Ik ben een opleiding tot streetdance docent begonnen, voor kinderen en volwassenen. Daar heb ik jaren lang met veel plezier in mijn vrije tijd les in gegeven.

Dus iets ‘gewoon doen’ betekent in mijn geval blijkbaar dat er een verplichting aan vast moet zitten. Want deze blog is eigenlijk mijn verkapte manier om me meer te leren focussen op de mooie dingen in het leven. En daar laat ik jullie graag van mee genieten. 🙂 Want ik heb nogal de neiging om me juist teveel te focussen op de dingen die mis kunnen gaan. En dat is niet iets waar ik heel erg gelukkig van wordt.

Life is like a camera. Focus on what's important. Capture the good times. And if things don't work out, just take another shot
Canva

Gelukkig heb ik geleerd dat de manier hoe je naar de wereld kijkt, zeg maar welke bril je op hebt en hoe je over jezelf denkt, wel degelijk te beïnvloeden zijn. Maar dat vergt wel enige oefening. Het is vergelijkbaar met een spier, als je die sterker wilt maken, zal je regelmatig moeten trainen/oefenen. Dat heeft tijd nodig en ook onderhoud. Want als je er mee stopt, zal het resultaat uiteindelijk verslappen en dat wil je niet.

Nou ben ik hier al langer mee bezig dan dat ik deze blog schrijf. Ik ben bijvoorbeeld 2 jaar geleden begonnen met het bijhouden van een dankbaarheid-dagboek, toen ging het echt heel slecht met mij en was de noodzaak ook groter. Maar zoals met veel dingen verslapt bij mij de aandacht als de noodzaak niet meer zo groot is. Het heeft me echt enorm geholpen en toch ben ik er op een gegeven moment mee gestopt. En dat merk ik ook aan de manier hoe ik naar de wereld kijk en hoe ik over mezelf denk. Kortom, het is de hoogste tijd om er wat aan te doen.

2 Comments

 • Carolina

  Lieve Elvira,
  Ik wil je feliciteren met je eindelijk online gaan van Blogilicious.
  Goed gedaan!!!
  Ik vind het ontzettend stoer van je dat je dit doet, want je geeft jezelf toch best wel “bloot”.
  Maar daarnaast denk ik dat dit jou wel gaat helpen en jou alleen maar sterker gaat maken.
  Geloof in jezelf, daar zit alles,( hoor wie het zegt )
  Alles heeft tijd nodig, zo ook dit.
  En het hele leven is een leerproces, daar heb je dan soms hulp bij nodig, op wat voor manier dan ook…juist dat je daar wat mee doet, dat siert jou als mens!!
  Ik wil graag jouw mail ontvangen, want ook ik kan hier weer van leren en van genieten…al is het maar van de heerlijke recepten die ook straks voorbij komen.

  Weest trots op jezelf en laat maar zien wie je bent!

  Liefs van mij,

  Carolina 🍀😘

  • Elvira

   Lieve Carolina, dankjewel voor je warme en openhartige reactie. Het is misschien wel stoer, maar eerlijk gezegd vind ik het behoorlijk eng. Of misschien kan ik beter spannend zeggen 😉 Maar ik vind het vooral nodig om meer bekendheid te geven aan dit onderwerp. Wat fijn dat je mij gaat volgen, ik kijk uit naar je reacties. Want daar kan ook ik weer van leren. Liefs, Elvira

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.