Groene curry met naanbrood en kipdijfilet

4 Personen

Tijdens het bereiden van dit gerecht slaat de pittigheid je op de keel. Wees zuinig met het gebruik, zeker wanneer je er niet zo goed tegen kan. Beter te weinig curry dan teveel. Iets meer curry toevoegen kan altijd, maar blijf voorzichtig. Als het te pittig voor je is proef je ook niks meer en dat zou toch zonde zijn. Mocht het onverhoopt toch nog te pittig zijn en heb je al kokosmelk gebruikt in plaats van water? Doe er dan wat stukjes (zoete) aardappel in. Succes!

Ingrediënten:

  • 25-50 gram groene currypasta
  • 2x 400 ml kokosmelk
  • ca 500 gram kipdijfilet
  • 2 wortel (samen zelfde gewicht als 1 courgette)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (ongeveer even groot als de courgette)
  • 8 kleine naan garlic koriander
  • 1 eetlepel (palm)suiker
  • Scheutje vissaus naar smaak
  • 2 scheutjes Arachide olie (2 x gebruiken)

Bereiding:

Snij de kipdijfilet in blokjes van ca 2cm. Snij de courgette en aubergine in kwarten en halveer deze nog eens. Snij de wortelen in dunne schijfjes. Halveer deze wanneer ze erg groot zijn.

Verhit de olie in een braadpan. Doe de helft van de currypasta hierbij en fruit deze aan. Voeg de kipdijfilet er aan toe en roer deze goed om totdat het gaar is. Haal de kip uit de pan en zet even weg.

Verhit opnieuw wat olie met de andere helft van de currypasta en fruit deze aan. Voeg de groenten er aan toe: eerst de courgette. Bak deze rondom goed aan. Dan de aubergine totdat deze mooi goudbruin is. Als laatste de wortelen.

Verwarm ondertussen de kleine naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer alles goed om en voeg de kokosmelk er aan toe. Wanneer het tegen het kookpunt komt, doe je de kipdijfilet erbij. Breng dit aan de kook en voeg dan het tweede blik kokosmelk er aan toe. Tot het weer tegen het kookpunt aan komt. Doe dan de palmsuiker en vissaus erbij. Zorg dat het zachtjes pruttelt, dan blijft de structuur van de kokosmelk goed.

ทานให้อร่อย – Thān h̄ı̂ xr̀xy

(smakelijk eten in het thais)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.