bordje met kalkoen teriyaki

Kalkoen teriyaki met rijst en wokgroenten

4 Personen

Je kan de kalkoen heel goed vervangen door bieflappen of kipdijfilet. En de groenten kan je naar eigen voorkeur uitkiezen. Let daarbij op de kleuren van de groenten. Dat heeft twee voordelen: het ziet er leuk uit en je hebt meerdere soorten vitamines te pakken. Let ook op de structuur van de groenten, wanneer je het zelf samenstelt. Helemaal makkelijk is om gesneden wokgroenten van de versafdeling van je supermarkt te kopen.

Welke rijst je erbij neemt is ook helemaal aan jou. Misschien heb je nog wat gekookte rijst over of staat er een pak rijst in de kast welke je vaak gebruikt. Heb je zin in variatie dan kan ik de pandanrijst aanbevelen, die smaakt net wat lekkerder.

Alle ingrediënten zijn een indicatie. Je weet zelf het beste welke smaken je meer of minder zou willen proeven. Vergeet niet om tussendoor te proeven.

Ingrediënten:

  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 wortel
  • 1 pond kalkoenfilet
  • 1 theelepel trassie
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 125 ml teriyaki marinade & sauce
  • 1 scheutje arachide olie
  • 1 flinke dessertlepel maizena
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijdt het vlees in reepjes en marineer het met de teriyaki saus.

Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Zet de maizena klaar in een kopje/glas met de dessertlepel.

Snij de courgette in kwarten, de paprika in korte reepjes en de wortel in schijfjes.

Snipper de ui en snij de knoflook fijn

Verhit de olie in de wok. Fruit de uien op medium vuur tot ze glazig zijn. Voeg de sambal oelek en de trassi toe, roer goed om ca. 3 minuten.

Doe het vlees erbij en zet het vuur hoger. Roerbak het vlees totdat het rondom aangebraden is. Voeg de courgette en wortel toe. Roerbak goed door totdat het vlees bijna gaar is en de groenten bijna de gewenste bite hebben. Voeg de knoflook en paprika toe, zet het vuur lager. Schuif het vlees en de groenten naar de zijkanten van de wok. Al het vocht verzamelt zich in het midden.

Pak de maizena en voeg er een klein beetje warm water aan toe zodat je een papje kunt maken. Wanneer het vocht in het midden van de pan kookt giet je de maizena er beetje bij beetje bij. Tot een dikke gebonden saus.

Voeg naar smaak zout en peper toe. Eet samen met de rijst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.