Menu Week 26

Kipburger met ceasar salade op brood

Ceasar salade, heerlijk vindt ik dat. Eigenlijk heb ik dat nooit zelf klaar gemaakt. Dus toen ik dit recept zag was ik meteen enthousiast. De kipburger van kipdijfilet was ook erg geslaagd.

Groene asperges en picañha van de BBQ met chimichurri saus

Chimichurri saus, een heerlijke groene kruidensaus. Elke keer weer anders. Ook als je het recept opzoekt zal je vaak lezen dat het overal anders is. Dus wees creatief en benadruk de smaken die jij lekker vindt. Heerlijk is deze combinatie van groene asperges met een lekker stukje picañha van de bbq. Een fijne samenwerking van mij (groenten en saus) en manlief (natuurlijk zorgt hij voor het vlees!) Super lekker!

Gele rijst met chorizo en tuinerwten

Dit zou ook wel heel goed een studentenhap kunnen zijn. Super simpel en weer eens iets anders. De erwten kan je natuurlijk heel goed vervangen door andere groenten. Maar de basis blijft toch wel gele rijst, chorizo, tomaten, en de rest. Nouja, je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Lekker glaasje Rioja erbij en je bent even in Spanje.

Verse pasta met broccoli en zeevruchten afgeblust met witte wijn

Verse pasta is ook wel een nieuwe ontdekking voor mij. Dan bedoel ik de verse pasta van de supermarkt. Deze is de laatste tijd regelmatig in de aanbieding en dan kán ik de verleiding gewoon niet weerstaan. Dit recept komt nog uit mijn studententijd. Makkelijk en supersnel op tafel. Maar er ging deze keer iets mis: we hadden zeevruchten cocktail uit de koeling. NIET DOEN! Dat is echt niet lekker. Kleine taaie stukjes vis waren het. Dus wil je dat dit recept slaagt, neem dan alleen de zeevruchten mix uit de diepvries. En gebruik een goede droge witte wijn. Ook lekker voor bij het eten.

Wraps met merguez worstjes, avocado, ijsbergsla, zure room en cheddar

Ik heb dit recept werkelijk tig keer gelezen, want ik vond het heel erg onduidelijk. Hopelijk gaat het jullie beter af. 😉 Misschien helpt het ook wel als je het filmpje bekijkt, maar daar heb ik dan het geduld weer niet voor. Dus hulp ingeschakeld en uiteindelijk hielden we toch nog een ui over. Die hebben we uiteindelijk omgewisseld voor een kleine rode ui. Deze hebben we gesnipperd en met de rest over de wraps verdeeld. Het was een lekkere verassende smaakvolle wrap.

Vietnamese noedelsalade met gemarineerde garnalen

Mijn eerste kennismaking met de Vietnamese keuken was fantastisch. We waren met vrienden in Den Haag bij Little V. Alles was helemaal fantastisch, het interieur, de bediening, maar vooral het eten! Ik was toen helemaal om. En toen ik dan ook dit recept op de site van de Allerhande tegenkwam, wilde ik dat meteen uitproberen. Maar tot mijn grote teleurstelling was de Vietnamese wokmix niet meer verkrijgbaar. Dus toen heb ik zelf maar geīmproviseerd. Wij vonden het geslaagd, jij ook?

Kliekjesdag: restjes/fritatta/pizza/

We hebben de viscocktail die over was bij de bouillabaisse gedaan. We hebben meestal wel een paar blikken/potten soep op voorraad en dat kwam nu goed van pas. Met een lekker afbakbroodje en ailloli hebben we er nog een goede maaltijd aan gehad.

Smakelijk eten!

Suggesties zijn welkom! Tot volgende week!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.