Menu week 28

Couscousstoof met kipdij, courgette, abrikozen en amandelen

Mijn eerste kennismaking met dit recept was uit de tijd dat ik nog gebruik maakte van de Knor wereldgerechten. šŸ˜³ Dat was heel lekker en ontzettend makkelijk. Zeker als je niet veel tijd hebt. Dus ik wilde dit zelf ook kunnen maken, zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Uiteindelijk heb ik door te experimenteren de smaak wel goed kunnen benaderen.

Pita shoarma van kalkoenfilet met ijsbergsalade

De meeste mensen hebben op een vaste dag in de week ‘patatdag’. Bij was dat een hele tijd ‘pita shoarma dag.’ Uiteindelijk ben ik daar ook in gaan variĆ«ren. Ander vlees en andere groenten, maar ook andere keukens. (Grieks, Italiaans, Mexicaans, Aziatisch). Dit recept is zeg maar waarmee het allemaal begon.

Traybake bimi met serranoham en krieltjes

Dit recept had ik uitgezocht omdat ik zo gek ben op groene asperges, maar helaas is het seizoen voorbij en moeten we wachten tot volgend jaar. Een goed alternatief hiervoor is de aspergebroccoli ook wel bimi genoemd. Serranoham was enthousiast ingekocht, dus met die twee ingrediƫnten ben ik uiteindelijk op dit recept uitgekomen. Lekker makkelijk in de oven of bbq!

Smoor met rijst, emping en atjar

Een feestmaaltijd samengesteld door mijn lieve mama. Ik heb de smoor gemaakt (volgens haar recept) en zij heeft de rest gemaakt. Voor jullie heb ik linkjes gemaakt naar de recepten (die ik niet zelf heb uitgeprobeerd, maar welke me wel goed lijken) van de rest. Maar je zou het eventueel heel makkelijk kunnen maken en de atjar vervangen door augurken of iets dergelijks. En de emping kun je kant en klaar kopen bij de grotere supermarkt.

Pastasalade met vlees en kaas

Een maaltijd die makkelijk is om mee te nemen voor een picknick, maar ook naar vrienden om samen gezellig te eten. Het is weer makkelijk en snel te maken. En iedereen is er weg van! Je kan heel goed zelf variƫren met de ingrediƫnten. Bewaar de dressing apart in een leeg glazen potje en doe deze er ongeveer een half uur van te voren bij. Doe de gemengde sla er pas op het einde bij. Dan blijft deze er het beste uit zien.

Courgettepasta met sperzieboontjes, spekjes en roomsaus

Pasta had bij ons thuis altijd rode saus. Of het kwam uit de oven en dan kon je het in plakken snijden. Deze pasta heeft een romige saus met gorgonzola. Dat kan je natuurlijk vervangen voor elke andere kaas die je lekker vind en die goed voor een saus te gebruiken is. Zoals Blue d’Auvergne, Danablue, Roquefort. Maar waarschijnlijk ook wat mildere kaasjes, probeer het gewoon! (Nog even geduld…..het recept komt er aan)

Kliekjesdag / fritatta / Uit eten!

Bon appƩtit

Blij met deze recepten? Delen is lief!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.