Pastasalade met vlees en kaas

4 Personen

Ga je picknicken of neem je het mee naar vrienden of familie? Bewaar dan de dressing apart in een leeg glazen potje en doe deze er ongeveer een half uur voordat je het wil gaan eten bij. Doe de gemengde sla er pas op het einde bij. Dan blijft deze er het beste uit zien.

Ingrediënten:

Dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • Een scheutje woudhoning
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook persen
  • Zout en peper naar smaak
Salade:
  • 180 gram fusilli tricolori (pasta) koken en met koud water afspoelen
  • ca 150 gram salami in blokjes
  • ca 150 gram ham in blokjes
  • ca 200 gram grana padano kaas in blokjes
  • ca 240 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 puntpaprika’s klein snijden
  • 500 gram snoeptomaatjes halveren
  • 200 gram gemengde sla
  • 1 kleine rode ui: snipperen

Bereiding:

Maak de dressing in een apart kommetje door alle ingrediënten met elkaar te mengen en zet weg.

Doe alles behalve de sla en de dressing in een kom. Meng goed door elkaar. Haal de salade een half uur voordat je het wil gaan eten uit de koelkast. Doe de dressing erbij en meng het goed door. Vlak voor het opdienen doe je de sla pas erbij. Meng weer goed door elkaar.

Smakelijk eten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.