Perline proscuitto crudo met pestosaus en tomaat

4 Personen

Een snelle goed gevulde lauwe pasta salade. Deze perline is gevuld met gedroogde ham. Eigenlijk kan je er van alles bij combineren wat hier goed bij past. Wat dacht je bijvoorbeeld van witlof of asperges? Probeer zelf eens te experimenteren!

Ingrediƫnten:

  • 500 gram verse perline proscuitto crudo
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram gemengde sla (bv jonge bladsla, maar spinazie kan ook)
  • 250 gram verse pestosaus / 200 gram verse pesto
  • Scheutje olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Bereid de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking

Snij de kastanje champignons in schijfjes. Halveer ze nog een keer indien ze vrij groot zijn. Snij de snoeptomaatjes door de helft. Was de sla.

Verhit de olijfolie in een pan. Roerbak de kastanjechampignons ca 2-4 minuten. Voeg zout en peper toe. Doe de snoeptomaatjes erbij zet het vuur lager en roer alles goed om. Zet het vuur uit en doe de pesto erbij. Roer goed om.

Schep de perline met een schuimspaan uit de pan. Je kan het ook met een vergiet doen, maar wees voorzichtig want je wil niet dat de perline stuk gaat.

Voeg de perline toe aan de kastanjechampignons/snoeptomaten/pesto en schep deze voorzichtig om.

Doe de gemengde sla op een bord en schep hier de perline met de kastanjechampignons/snoeptomaten/pesto op naar behoefte van elk.

Buon appetito!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.