Pita shoarma van kalkoenfilet met ijsbergsalade

4 Personen

Ik had me vergist in de hoeveelheid vlees. Normaal gesproken koop ik kipdijfilet, maar nu wilde ik eens iets anders. Ik kwam er een beetje laat achter, dus heb ik er maar extra groenten bij gedaan. Maar hier het recept voor de juiste hoeveelheid vlees.

Ingrediënten:

Vlees:
  • 600 gram kalkoenfilet in reepjes gesneden
  • 8 pitabroodjes volgens de verpakking afbakken
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook, fijnhakken
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • Een scheut olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel 1 paprika in blokjes
Sla:
  • 2 wortelen grof raspen
  • 1/2 ijsbergsla fijn snijden
  • 1 komkommer in dunne schijfjes
Knoflooksaus:
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook persen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 1 scheutje hete saus/ tomatensaus
  • Peper naar smaak
  • Eventueel wat verse bieslook of munt fijnhakken

Bereiding:

Doe de shoarmakruiden bij de kalkoenfilet en meng dit. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Wanneer ze glazig zijn doe je het vlees erbij. Roerbak het vlees tot het bijna gaar is. Doe eventueel de paprika (of andere groenten) erbij. Bak dit kort mee en voeg als laatste de knoflook toe. Meng dit nog circa 2 minuten op laag vuur goed om.

Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus. Snij de pita door, smeer wat knoflooksaus op beide kanten. Verdeel de komkommer, wortel, het vlees en de sla over de pita. Hou je van pittig? Doe er dan ook nog wat hete saus bij. Wij vinden sriracha heel lekker erbij.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.