Smoor met rijst, emping en atjar

4 Personen

Dit is alleen het recept voor de smoor. Wil je er een volledig feestmaal van maken. Kijk dan bij de onderstaande links voor de recepten. Ik heb deze niet zelf uitgeprobeerd maar vluchtig doorgenomen en ik denk dat het wel goed komt.

Gevonden op Smaakmenutie.nl voor Atjar Tjampoer https://smaakmenutie.nl/atjar-tjampoer-maken/

En ook gevonden op deze website het recept voor Oblok Oblok: https://smaakmenutie.nl/sajoer-oblok-oblok/

De Maiskoekjes vind je bij Leukerecepten.nl: https://www.leukerecepten.nl/recepten/indische-maiskoekjes/

Ingrediƫnten:

  • 1,5 kilo riblappen (rund) in blokjes van ca 2x2cm gesneden
  • 1 grote ui: snipperen
  • 3 teentjes knoflook: fijnhakken
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • Ketjap manis/medja naar smaak
  • Arachide/zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Fruit de ui in de olie. Voeg het vlees hier aan toe en roer deze goed om zodat het aan alle kanten is dicht geschroeid. Doe de kruidnagel, nootmuskaat en tomaat erbij. Voeg de ketjap erbij totdat het vlees een mooie donkerbruine kleur krijgt. Doe het deksel erop en laat dit sudderen totdat het lekker mals is en bijna uit elkaar valt.

Wij hebben geen snelkookpan en laten het vlees soms wel de hele dag op een laag pitje sudderen. Roer af en toe om, maar doe daarna het deksel weer gauw op de pan zodat je niet teveel warmte verliest

Wanneer het vlees bijna klaar is, doe je er zout en peper naar smaak bij. Als laatste voeg je de knoflook toe.

Lekker met bovenstaande gerechten. Vergeet geen rijst te koken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.