Traybake bimi met serranoham en krieltjes

4 Personen

Zal je net zien wanneer ik groene asperges op het menu heb staan ik ze niet kan krijgen. Daarom overgestapt op Bimi, maar dat vond ik eerlijk gezegd niet zo’n succes. Mijn tip: ga voor groene asperges!

Ingrediënten:

  • 800 gram krieltjes: in partjes
  • 1 kilo groene asperges: onderkant eraf snijden
  • +/- 12 plakjes serranoham naar smaak: oprollen
  • 15 gram verse rozemarijn: ritsen
  • 2 teentjes knoflook; in dunne schijfjes
  • Olijfolie: een flinke scheut
  • Zeezout (grof) en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Verdeel de krieltjes en asperges over de bakplaat. Besprenkel alles goed met de olijfolie. Strooi er daarna wat grof zeezout, grof gemalen peper en 3/4 van de rozemarijn over. Hussel alles goed door elkaar zodat alles goed met de olijfolie en kruiden bedekt is.

Zet de bakplaat voor 25 minuten in het midden van de oven. Roer alles na 10 minuten goed om. Na 20 minuten doe je de serranoham erbij.

Serveer met een frisse salade.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.