Verse pasta met broccoli en zeevruchten afgeblust met witte wijn

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 450 gram gemengde zeevruchten (of 400 gram wokgarnalen) diepvries
  • 1 kopje droge witte wijn
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 2 of meer teentjes knoflook (naar smaak)
  • Flinke eetlepel salie
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (bakken)

Bereiding:

Snij de broccoli in kleine roosjes. Snipper de rode ui. Hak de knoflook grof. Hak de peterselie fijn.

Kook de verse pasta volgens de instructies. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de gemengde zeevruchten uit de diepvries er aan toe en laat het op zacht vuur ontdooien. Blijf erbij en roer af en toe om.

Als de zeevruchten ontdooid zijn doe je de broccoli en de salie erbij. Roer goed om op medium vuur (ca 1 minuut)

Voeg de droge witte wijn en de knoflook toe en sluit af met een deksel. Zet het vuur laag en laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng ten slotte op smaak met peper en zout.

Serveer met de peterselie over het gerecht. Smakelijk eten!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.