Visburger met bacon en tomatensalade

4 Personen

Mocht je toch liever de biefburger nemen, dat gaat heel goed met de rest van de groenten en saus die je erbij eet! Doe er dan ook nog een plakje cheddar op, dat maakt het nét even wat lekkerder.

Het is het beste om eerst de tomatensalade te maken, dan kan deze al lekker op smaak komen.

Tomatensalade

Ingrediënten:

  • Een pond trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 deel witte wijnazijn
  • 2 delen extra vierge olijfolie
  • Een scheutje woudhoning
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Pers de knoflook fijn en meng deze met de oregano, wijnazijn, olijfolie, woudhoning, peper en zout. Laat dit even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijd de ui in kwarten en daarna in dunne schijfjes. Snij de tomaten in kwarten en snij deze nog een keer door de helft. Meng de tomaten met de uien en de dressing.

Ingrediënten visburger

Ingrediënten visburger:

  • 4 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
  • 4 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 60 gr paneermeel
  • peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • 4 eetlepels bloem
Visburger in de pan net klaar

Bereiding visburger:

Dep de vis droog en snijd de vis in grote stukken en doe deze samen met de grof gesneden bosui in de keukenmachine en maal grof.

Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal kort door. Verdeel het mengel in vieren. Vorm er met natte handen burgers van. Wentel ze door een laagje bloem. Volg de rest van de bereiding hier onderaan.


Ingrediënten visschnitzel:

  • 4 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
  • 2 eieren
  • 60 gr paneermeel
  • peper en zout
  • Snuf cayennepeper

Bereiding visschnitzel:

Dep de vis droog.

Meng het ei, peper, zout, cayennepeper samen in een diep bord. Wentel de vis eerst door het ei-mengsel en daarna door een laagje paneermeel. Volg de rest van de bereiding hier onderaan.


Rest van de ingrediënten:

  • 4 afbakbroodjes naar keuze
  • 4 plakjes bacon
  • augurken
  • 2 Tomaten
  • ijsbergsla

whisky cocktailsaus ingrediënten:

  • 1 à 2 eetlepels whisky (peated)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 3 eetlepels mayonaise

Rest van de bereiding:

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de afbakbroodjes. Snij de augurken en de tomaten in dunne plakjes. Scheur 2 slabladen van de krop en snij deze door midden.

Maak ondertussen de whisky cocktailsaus, door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Als je geen peated whisky hebt, zorg er dan in ieder geval voor dat je wel gerookte paprika hebt. Dan hebje toch die fijne rokerige touch aan je whiskysaus.

Bak eerst de bacon droog en leg deze op een paar vellen keukenpapier. Maak de pan schoon. Verhit een scheutje olie in de pan en bak daarna de visburger/visschnitzel een minuut of 7. Draai ze halverwege om.

Snijdt de broodjes door midden, smeer op beide zijden de whisky cocktailsaus. Beleg een kant met sla, de vis, bacon, augurken en tomaat. Leg de andere kant er boven op.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.