weekmenu 27

Visburger met bacon en tomatensalade

Oorspronkelijk stond er Black Angus biefburger op het menu. Toen we het roer om moesten gooien: even geen rood vlees meer. Vis leek me wel een goed alternatief. Vandaar dit recept. Eerlijk gezegd vonden we het wel lekker, maar niet voor herhaling vatbaar. Als ik dit nog eens zou maken, zou ik de vis niet malen maar alleen paneren. Dan is het geen visburger meer. Maar door het malen verliest het zijn structuur. Dat is toch wel heel belangrijk voor de bite of smaakbeleving van het eten van vis.

Fritatta met spinazie en kastanjechampignon

Fritatta is een gerecht wat oorspronkelijk bedacht is om de restjes van de vorige dag op te maken. Eigenlijk kan je van alles bedenken om er in te doen. Zolang er maar eieren en kaas in zit om de boel bij elkaar te houden. Wat ik zelf heel lekker vind, is om er schijfjes (zoete) aardappel in de te doen. Dan is het net wat anders dan een goed gevulde omelet. Tip: ook lekker in je picknickmand!

Perline proscuitto crudo met pestosaus en tomaat

Tijdens een vakantie op Schiermonnikoog maakte mijn schoonmoeder een pastasalade met verse tortelloni. We waren met 7 personen en het stond in no time op tafel. Een goed gevulde maaltijd, heerlijk na een wandeling of gewoon wanneer je niet veel tijd (of zin) hebt om te koken. Wij aten thuis nooit tortelloni, maar dit was wel heel lekker. Dus die ben ik er in gaan houden en ik laat me graag inspireren door het aanbod van verse gevulde pasta’s.

Groene curry met naanbrood en kipdijfilet

Geen idee hoe het kwam. Maar ik maak dit gerecht al tijden zo uit de losse pols. En nu ging er dus iets mis waardoor het veel te pittig werd. Daarom is het goed om de gerechten eerst te testen voordat ik het met jullie deel. Jullie krijgen van mij de ‘veilige’ versie. Mocht je niet zo van pittig houden, dan kan je het water vervangen door kokosmelk en/of de curry halveren.

Roti Kip madras met sperziebonen en ei

Dit recept heb ik gevonden op Allerhande. Zelf had ik al eerder een eigen variant bedacht, maar soms wil je ook weer eens wat anders. En ik vind dit recept zo lekker dat ik hem graag met je deel. En mijn eigen recept kom je vanzelf wel een keer hier tegen op mijn blog. Heb jij ook je eigen variatie op een recept? Ik ben heel erg benieuwd of je dat hier wilt delen!

Kalkoen teriyaki met rijst en wokgroenten

Normaal gesproken maken we bief teriyaki, maar omdat we nu minder rood vlees eten proberen we het met kalkoenfilet. Dat was wel even wennen, de structuur van kalkoenfilet is heel anders dan die van bieflappen. Kip daarentegen hebben we al eerder gemaakt en dat heeft toch mijn voorkeur boven de kalkoen. Ik ben benieuwd welke variatie jou het beste bevalt.

Wrap van kalkoen teriyaki met wokgroenten en geraspte kaas

Er was nog genoeg over van de kalkoen teriyaki en ik kon er nog een dag van eten. Om er toch net even wat anders van te maken heb ik er nu wraps bij gedaan en wat jonge geraspte kaas. Voor 2-3 wraps, het ligt er maar net aan hoe vol je ze stopt.

Laat het jullie smaken!

Suggesties zijn welkom! Tot volgende week!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.