Weekmenu’s

Online boodschappen doen

Ik maak al sinds enige tijd een weekmenu. Daar besteed ik veel tijd en moeite aan. Ik moet er even voor gaan zitten, maar uiteindelijk heb ik er veel profijt van. Tegenwoordig doe ik online boodschappen, dat hebben we te danken aan de ontwikkelingen rondom Corona.

Toen we dat nog niet deden leek het mij een heerlijke oplossing! Je boodschappen thuis op de bank invoeren en dan wordt het uiteindelijk thuis bezorgd. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik liever zelf naar de winkel ga. Ik vind het een stuk relaxter. Je ziet meteen in oogopslag wat er te koop is, wat er in de aanbieding is en wat je koopt.

Zo is het wel eens voorgekomen dat we lamskoteletten hadden besteld. Ik was uitgegaan van het gewicht wat er op de site stond. Nou, ik kwam mooi tekort. En natuurlijk was het niet in de plaatselijke supermarkt te krijgen. Dat hebben we natuurlijk wel weer opgelost. Maar gewoon even voor het idee. Soms zijn producten ook uitverkocht of gewoonweg niet meer online verkrijgbaar. Als je zelf boodschappen gaat doen kom je niet voor zulke verassingen te staan, je past je menu indien nodig ‘on-the-fly’ nog even aan eventueel.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Online-boodschappen-doen.jpg
Photo by PhotoMIX Company from Pexels

De basisingrediënten van het weekmenu

Waarschijnlijk maak ik er veel te veel werk van, dat is wel een beetje de aard van het beestje zeg maar 😊 Hoe dan ook we zijn hier best wel verwend met lekker eten. Een stelletje lekkerbekken zijn we! Dus ik vind het wel belangrijk dat we gezond en gevarieerd eten.

Daarbij probeer ik het gebruik van pakjes en zakjes (de kant en klare pakjes) zoveel mogelijk te vermijden. Want ik wil graag weten wat ik eet en het is ook nog gezonder. Dat betekent dus ook dat we ons vlees het liefst als herkenbare onderdelen kopen. Dus liever zo weinig mogelijk of geen worsten (zul je zien dat ik net deze week worstjes op het menu heb staan 😉) of vlees dat zo bewerkt is dat het niet meer herkenbaar is.

We kopen ons vlees bij een plaatselijke vleesboerderij en dat bevalt ons heel erg goed. En het is ook nog eens vriendelijk geprijsd. Dus wie weet heb je in de buurt ook zo’n vleesboerderij. Ik zou het iedereen aanbevelen! En je steunt er je lokale ondernemer ook nog mee. ❤️

Verder eten we bij voorkeur geen aardappelen maar zoete aardappel ook wel bataat genoemd. Ik vervang de gewone aardappel dan door de bataat. Dat is voortgekomen uit een dieet wat ik ooit eens heb moeten volgen. Ik heb toen ontdekt dat ik er veel beter tegen kan dan tegen aardappelen. En als we dan wel een keer aardappelen op het menu hebben staan weet ik dat ik er last van ga krijgen. Niks dramatisch hoor, gewoon een opgeblazen gevoel 😉 Dus, je kan de bataat gewoon vervangen door je favoriete aardappelen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Weekmenu-26-1024x576.jpg

Het maken van een weekmenu

Afijn, dit zou dus een korte introductie moeten zijn voor de weekmenu’s 😂 Dat is niet echt gelukt. 🤣 Sorry hoor! Ik liet me even meeslepen. ☺️ Nou, daar gaat ie dan:

Eerst kijk ik naar de aanbiedingen. Daaruit maak ik een selectie om een een menu te bedenken. Soms helpt het ook om het weekmenu wat de desbetreffende supermarkt op de site heeft staan te bekijken. Maar dat kan ook tegenvallen en dan zoek ik mijn inspiratie elders.

Vuistregel is dat ik elke dag een andere ‘drager’ wil gebruiken. daarmee bedoel ik bijvoorbeeld: rijst, bataat, pasta, pitabroodjes, wraps, hartige taart, noedels, naanbrood, pizza en wat er verder nog is.

Ook heb ik de ‘Kliekjesdag’ (met hoofdletter alsof het een officiële feestdag is 😉) er uiteindelijk bij gezet. Dat is de dag waarop de kliekjes worden gegeten. Daarvan zou je eventueel een frittata kunnen maken of een hartige taart, want eten weggooien probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.

Mocht er geen eten over zijn dan is deze dag heel goed geschikt om bijvoorbeeld een pizza te halen. Of om lekker uit eten te gaan, het kán weer immers!

Suggesties zijn welkom en mocht je zelf een recept hebben wat je graag met mij wilt delen, stuur me dan een mail via de contactpagina.

Smakelijk eten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.